קמבנתי כאן סיר פסטה היסטרי, שעשה לנו ממש ממש טעים ונעים.
מיד תבינו למה אני מכנה את המנה "פסטת הקרעים והקשרים" ולמה אין לי אפשרות באמת לתאר את המנה במילים ספורות.
זה כי יש כאן:
קרעי פסטה שטוחה, עם יובה בצורת קשרים, פטריות שיטאקי, בצל לבן, גמבה צהובה, זוקיני ירוק, כולם בשמן זית ותערובות תבלינים ארב דה פרובאנס + תערובת תבלינים פלפלים מתוקים + צ'ילי יבש גרוס.
מנה פשוט מטריפה ומגוונת (ומפוצצת...), ממליץ לכם בחום לנסות, זה לגמרי יאממי של עניין.
מצרכים: לסיר עמוס בכל טוב, משהו כמו 4 מנות, או 3 אנשים מאוד (מאוד!) רעבים...
- 150 גרם יובה בצורת קשרים. זו צורה שמומלצת כאן, לטעמי, כי היא מאוד לעיסה ובשרנית ויודעת להכיל אליה את התבלינים. אוהב אותה מאוד, רכשתי בדרגון בת"א. (למי שלא מכיר עדיין יובה, כתבתי מדריך רחב על חלבון סויה על סוגיו השונים, כולל יובה קשרים -
קליק כאן.)
- 5 כפות שמן זית
- 2 בצלים לבנים מקולפים חתוכים לפיסות
- 6-8 פטריות שיטאקי, חתוכות לרצועות קטנות
- 1 זוקיני גדול או 2 בינוניים, פרוס דק
- 2 פלפלים צהובים (או כתומים או אדומים), חתוכים לפיסות ריבועיות שטוחות
- 1 ראש שום, מופרד לשיניים, כתושות
- 2 כפות עשבי תיבול ארב דה פרובאנס
- ממליץ, אם יש לכם, 1 כף תערובת תבלינים של פלפלים מתוקים גרוסים
- 1 כפית צ'ילי יבש גרוס
- מלח לפי הטעם
- 1 חבילת פסטה קרועה. כאן השתמשתי ב-PANTACCE TOSCANE N106 של לה מוליסנה הנהדרים.
אופן ההכנה:
1. משרים את היובה במים קרים עד לריכוך, עניין של כ-15-20 דקות, מסננים מנוזלים.
2. מחממים בסיר גדול 4 מתוך 5 כפות שמן הזית.
3. מטגנים את הבצלים עד שמתחילים להזהיב, מוסיפים את היובה המסוננת מנוזלים, את פטריות השיטאקי, הזוקיני, הפלפלים, השום הכתוש, מערבבים היטב על אש גבוהה, מצמצמים מעט את הנוזלים לפני שמתבלים בתערובת התיבול שבחרתם לכל עסק. מערבבים היטב ומשיכים להקפיץ ולצרוב, בזמן שהפסטה מתבשלת לה בנפרד בסיר מלא מים רותחים ומלח.
4. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה מהמים, מוסיפים אותה אל הסיר הצבעוני והרוחש, מוסיפים את כף שמן הזית החמישית, מערבבים היטב תוך כדי צריבה סופית לכל העסק, מצלחתים ומגישים מיד.
5. מרימים ביס צבעוני, לועסים רגע ואז מבינים בתוך רגע מה הקשר בין פסטה קרעים מלטפת ליובה קשרים בשרנית וקפיצית, לשיטאקי עמוקה, ריחנית ואגוזית, לזוקיני נימוח, לפלפל ובצל מתקתקים.
6. בהצלחה ובתיאבון.
מתכונים נוספים עם יובה קשרים:
סלט עוף טבעוני קר מעושן
דיפ פורסט Deep Forest
יובה קשרים ופטריות בטריאקי על פירה
יובה קשרים ועגבניות בתנור