חפש

כרוב סגול אפוי בטחינה - מתכון טבעוני

כתיבה וצילום: יגאל גיאת

וכשאני אומר "כרוב סגול אפוי בטחינה", אני מתכוון לנתחים, פלחים של כרוב סגול, משומנים בשמן זית, מרוחים לעומק בטחינה גולמית, נעוצים בשיני שום, מתובלים בגרגירים שלמים של פלפל שחור, מלח גס, השחמה בתנור, באמת יש צורך לפרט מעבר לכך?

כרוב סגול אפוי בטחינה - מתכון

כן, כרוב סגול וטחינה, אני כמעט יודע מה אתם חושבים...
סתם, אני לא באמת יודע מה אתם חושבים.
אבל אם הייתי יודע, הייתי נשבע לכם שאתם טועים.

בכל מקרה, מה שלא תהיה המחשבה שלכם, נשבע לכם שאתם צריכים לטעום את זה לפני שאתם חושבים את זה.

זה מתכון קל, בקטע שמביך אותי אפילו לציין את דרגת הקושי. אני מתכוון: קל. ממש.
וזה מתכון טעים, בקטע שמפיל לסתות אל השולחן, האנשים שלכם לא יראו את זה מגיע. כאילו "כרוב...", הם יחשבו לעצמם, לאן יש ללכת מכאן. ודאו שאתם משאירים להם מספיק מקום בשדה לנחיתה, כי הם לא יודעים את זה עדיין בשלב הזה. חראם...

וכן, זה גם טבעוני ובריא וזול ויפה. זאת מנה שיכולה בהחלט להיות מנה ראשונה מנצחת, סטרטר שהוא גם טיזר (במידה שאתם מתכוונים ממש להפגיז עם המנה העיקרית), אבל זו מנה עצמאית בכל זאת, כי אין הרבה מנות סגולות/כחולות שם בחוץ. ממליץ ממש. זאת מנה שדרכה ידברו עליכם, כשאתם עושים עצמכם לא מסתכלים.

כרוב סגול אפוי בטחינה - מתכון

מצרכים: (ל-6-8 מנות *ראשונות*, החסירו/הכפילו בהתאם)
- 1 כרוב סגול גדול
- 350-400 גרם טחינה גולמית
- 1 ראש שום, מקולף ומופרד לשיניים, כל שן חתוכה ל-4 "גפרורים"
- 4 כפות שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור, גרגירים שלמים (אם אתם עדינים עם החריף, אז בסדר, נו, לכו על פלפל שחור גרוס, או רחמנא ליצלן, לכו על טחון...)

כרוב סגול אפוי בטחינה - מתכון

אופן ההכנה:
1. חותכים את הכרוב הגדול ל-8 חלקים שווים (שזה אומר את הכרוב ל-2, את כל אחד מהחצאים ל-2, את כל אחד מהרבעים ל-2).

2. מערבבים את הטחינה הגולמית בקערית עם שמן הזית, ובתבנית משומנת קלות, מעסים ומסדרים את נתחי הכרוב עם הטחינה הגולמית, ממש משתדלים לעטוף את כל צדדי הכרוב עם הטחינה.

3. דוחפים את גפרורי השום בכל פינה אפשרית, בין עלי הכרוב שנפתחו, בין פלחי הכרוב הצמודים בתבנית, תמיד יש מקום לעוד גפרור של שום, אתם כל-כך תשמחו עליו בהמשך.

4. עכשיו אתם נכנסים למה שאני מכנה "תנוחת ואן גוך", שזה אומר תנועה אקראית שנראית כאילו היא מחושבת, בזמן שאתם מפזרים, במידה אנושית, מלח גס וגרגרי פלפל שחור על "צלעות" הכרוב העטוף בטחינה. פשוט השליכו על הכרוב, בשלב זה הכרוב הדביק מהטחינה כבר ישתף אתכם פעולה וידביק אליו את המלח הגס ואת הפלפל השחור.

5. מכניסים את התבנית הכבדה אל התנור, חום גבוה, 200 מעלות, ספציפית אצלי נתקעתי ללא נייר כסף, אז אפיתי פתוח. אולי תרצו לכסות, לשיקולכם. לי לא היה חסר המכסה. אופים במשך כ-45 דקות, או/ו עד שהשכבה החיצונית של הכרוב מקבלת השחמה.

6. מגישים חם ולוקחים בחשבון שאף אחד בשולחן לא הולך לשאול "אז מה יש למנה העיקרית?!"

7. ואם יש לכם מנה עיקרית, אז בחייאת, הפגיזו שם, סבבה? שלא תגידו שלא הזהרתי. כי הכרוב התמים הזה כאן? זאת מנה...

8. בהצלחה ובתיאבון.

כרוב סגול אפוי בטחינה - מתכון

תגובות: