חפש

שווארמה טבעונית - טופו ופטריות שמפיניון

כתיבה וצילום: יגאל גיאת

הנה מתכון לשווארמה טבעונית ביתית, מבוססת טופו, קלה מאוד להכנה וטעימה ממש.
שווארמת טופו היא פופולרית מאוד, אבל ברמה האישית, חייב להודות, שרצועות טופו מוקפצות הן בעיני מעין "מקושקשת" משודרגת ולא באמת שווארמה. אלו נטו התבלינים ששולחים אותנו למחשבה השווארמתית, כי ברמת המרקם הטופו הוא פשוט רך מדי מכדי שיוכל להחליף כאן את הבשר. שווארמות טבעוניות בשרניות יותר ניתן להכין מפטריות יער, מרצועות חלבון סויה וכמובן מסייטן. אבל היי, שווארמת טופו היא מאכל משגע בזכות עצמו שבקלות סוגר לכם את הפינה של הצורך בשחיתות בייתית מיידית.

שווארמה טבעונית - פטריות שמפיניון וטופו - מתכון



מצרכים: (ל-3-4 מנות)

- לשווארמה -
- 1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות
- 10-12 פטריות שמפיניון טריות, בינוניות, פרוסות דק
- 1 חבילת טופו (300 גרם), פרוסה לפיסות דקיקות באמצעות קולפן ירקות
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- תערובת תבלינים לשווארמה (השתמשתי כאן בתערובת המצויינת של "פרג", שמכילה: פפריקה, כמון, כוסברה, מלח, שום, פלפל אנגלי, כורכום.)

- המלצה מנצחת לכל העסק שמסביב לשווארמה
- 1 חבילת טורטיות, ראפים. יש את הקטנים ויש היותר גדולים, הרגישו בנוח ללטוש עיניים אל הגדולות. אבל בתכל'ס, אם יש לכם אפשרות, ממליץ ללכת על האמיתי - לאפות טריות מהמאפייה.

- טחינה טרייה, חמצמצה ופיקנטית (מתכון חירום: יוצקים אל קערה קטנה חצי כוס טחינה גולמית, מוסיפים מיץ מלימון שלם סחוט, מערבבים היטב, מוסיפים מים לפי הצורך, מערבבים היטב, עד לקבלת הסמיכות הרצויה, במרקם חלק. מוסיפים חצי כפית סחוג ירוק או קצת צ'ילי מקסיקני גרוס, מלח לפי הטעם, מערבבים שוב.)

- סלט מלפפונים וכרוב בשמיר (מתכון חירום: פורסים ברמה דקיקה 2-3 מלפפונים טריים, קוצצים בנוסף קצת כרוב ירוק, "גפרורים" דקים. קוצצים כשליש צרור שמיר טרי, מוסיפים אליהם 4-5 כפות חומץ לבן, קצת מלח, לערבב היטב, שווה להשאיר איזו חצי שעה במקרר, לספיגת טעמים. זהו. זה מעדן משלים שווארמה.)

- שליש צרור כוסברה טרייה, קצוצה (כאן זו כוסברה, אבל בעיקרון פטרוזיליה טרייה תתאים אפילו יותר.)
 
שווארמה טבעונית - פטריות שמפיניון וטופו - מתכון

אופן ההכנה:
1. במחבת עמוקה/ווק מחממים 2 כפות שמן זית.

2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה חלקית.

3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על אש גבוהה, עד למיצוי כמעט מלא של הנוזלים האגורים בפטריות.

4. מוסיפים את הטופו ה"מקולף", עוד 2 כפות של שמן זית, את תערובת התבלינים, את המלח, מערבבים היטב וממשיכים לטגן על אש גבוהה, עד להשחמה ריחנית ופוטוגנית שלכלל המרכיבים.

5. על צלחת שטוחה או משטח עבודה, מניחים ריבוע של נייר כסף, עליו מניחים את הראפ. על הראפ מורחים שכבה דקה של טחינה.

6. מוסיפים את הסלט הירוק, עם מינימום נוזלים, מוסיפים את השווארמה, מפזרים כוסברה טריה.

7. פעולת ה"קיפול" של הראפ היא מאוד פשוטה. אנסה להקל כאן: אם לפניכם מונח הראפ העמוס בכל הטוב, הביטו עליו רגע כעל שעון אנלוגי. קפלו ללמעלה את החלק התחתון שלו, את "שעה 6", ואז הדקו מהצדדים את שעות 3 ו-9, תוך שאתם נעזרים בנייר הכסף ליצירת הראפ הסגור.

8. לתגבר אל הגליל המהודק מעט טחינה, וזהו. להגיש, להפסיק לדבר ופשוט לאכול חם. לאכול כאילו אתם לבד בחדר. לאכול על אמת.

9. בהצלחה ובתיאבון!
 
שווארמה טבעונית - פטריות שמפיניון וטופו - מתכון

תגובות: